Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Samopouzdanje kao temelj uspeha

Samopouzdanje kao temelj uspeha

Da bismo pobedili u igri života, neophodno je da imamo vere u sebe i svoje sposobnosti. Uzalud nam je znanje, ako nemamo vere u sebe, ako ne verujemo da možemo biti uspešni, ako nismo sigurni u sebe. Mogli bismo čak i reći da je samopouzdanje imuni sistem naše psihe. Ako je slabo i naša psiha biva slaba. Ali isto kao i imuni sistem i samopouzdanje može biti ojačano.

 samopouzdanjesamopouzdanje

 

Koreni našeg samopouzdanja su u našem detinjstvu. U roditeljskim porukama, u porukama nama drugih važnih ljudi, u ranim iskustvima, pobedama i porazima, ali je ključno da znamo da je naše samopouzdanje u našim rukama. Više nismo deca. Više nismo nemoćni. Više ne (treba) zavisimo od tuđeg odobravanja već od nas samih. Naših stavova, odluka, vrednosti...

 

I zato, ako vam je nisko samopouzdanje ne očajavajte, ne gubite nadu, već radite na sebi. Isto kao što u teretani možete da osnažite svoje telo, tako i pravim radom i treningom možete da osnažite svoje samopouzdanje, a naša radionica vam u tome može biti od velike pomoći.

 

Teme koje se obrađuju na radionici:

• Šta je a šta nije samopouzdanje
• Uzroci niskog samopouzdanja
• Tehnike i vežbe za unapređenje samopouzdanja
 

Način i dinamika rada

Rad se odvija u malim grupama, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, rad u grupama, upitnici i međusobna razmena iskustava. Naglasak u radu je stavljen na iskustvenom učenju. Polaznici dobijaju skriptu i radni materijal. Trajanje radionice je 2 sata

 

Radionicu drži Dejan Živković, dipl. psiholog, HR menadžer i trener sa decenijskim iskustvom u držanju soft skills radionica (održanih više od 500 radionica za oko od 5.000 učesnika), autor knjige ’’Put ka sebi – kako da postanete sve što možete postati’’.

 

 

 

 

Podelite

Poručite vaš primerak knjige

  

Da li razgovor pomaže?

Neki od problema koje nosimo dugo u sebi mogu biti rešeni kroz razgovor sa stručnim licem. 

Detalnije