Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Fokusiranost 

Da li vam je lako da se fokusirate na važne stvari ili vam pažnja luta sa jedne teme na drugu. Da li stalno skačete sa jednog TV kanala na drugi, sa jednog web sajta na drugi, sa jednog FB profila na drugi? Da li život provodite fokusirani na ono što je važno ili ste prekidani stotinu puta na dan, tj. prekidate sebe stotinu puta na dan? Da li su vam ''prodali'' multitasking kao lek za vaš nedostatak vremena i pretrpanost obavezama? Da li se osećate kao žongler na tankoj žici razvučenoj između posla i privatnog života?

 

 Ako želimo da budemo uspešniji u svom poslu, ako želimo da budemo uspešniji u svom životu onda je ključno da umemo da svoju pažnju usmerimo na najbolji mogući način. Fokusiranost utiče na to kako razmišljamo, kako se ponašamo i šta osećamo. A ako je naš fokus slab, isprekidan, onda će i naš život biti takav. Ako ste kao i većina modernih ljudi, onda je vaša sposobnost fokusiranja ugrožena, ali ne brinite. Fokus je kao mišić i ako ga uvežbate biće jači.

 Na ovoj radionici, biće upoznati sa raznim tehnikama koje vam mogu pomoći da ojačate svoj fokus, kako na kratkotrajne aktivnosti, tako i na dugotrajne projekte.  Kao rezultat bićete u mogućnosti da se bolje usmerite na svoje ciljeve, bolje ’’trošite’’ svoje vreme i da na kraju svakog dana budete zadovoljniji sobom.

 

Radionica se sastoji od sledećih tema:

• Šta znači biti fokusiran
• Šta nas sprečava da budemo fokusirani
• Tehnike za jačanje fokusiranosti

Način i dinamika rada

Rad se odvija u malim grupama, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, rad u grupama, upitnici, međusobnu razmena iskustava. Naglasak u radu je stavljen na iskustvenom učenju. Polaznici dobijaju skriptu i radni materijal. Trajanje radionice je 4 sata.

Podelite